Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 07-03-2020 16:52:41
Geldzaken & Recht

Huis gekocht, maar bouwjaar + woonoppervlakte klopt niet

Allereerst advies vragen bij eigen huis en als het inderdaad juist is wat u stelt en de koopakte is onjuist dan heeft u meer dan voldoende reden om schadevergoeding of dergelijke te vorderen bij de verkoper omdat u dan volstrekt foutief bent geïnformeerd. dat ondanks het gegeven dat wordt geacht dat u zelf een onderzoeksplicht heeft maar hier is de afwijking wel erg groot. u dient wel heel zeker te weten of de woonoppervlakte inderdaad 70 ms is en u bijv. niet toch iets vergeet of anderzijds een vliering die niet bewoonbaar is is meegeteld (hetgeen dan m.i. ook misleidend zou zijn).

als het zo is is het als gezegd juist zaak om de verkoper aan te spreken en ook de makelaar die dan foutieve info heeft gvertsrekt. als het een makelaar is die is aangesloten bij bij bijv. de nvm, zie daarvoor deze https://www.nvm.nl/service/contact/vraagofklacht/klachtenprocedure" target="_blank">https://www.nvm.nl/service/contact/vraagofklacht/klachtenprocedure  en deze https://www.consumentenbond.nl/huis-verkopen/klacht-over-een-makelaar" target="_blank">https://www.consumentenbond.nl/huis-verkopen/klacht-over-een-makelaar  succes.