Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

il
iljaha - 07-03-2020 17:53:35
Geldzaken & Recht

Huis gekocht, maar bouwjaar + woonoppervlakte klopt niet

de makelaar is kennelijk wat slordig geweest. als de verkoper aan heeft gegeven dat het huis omstreeks 1965 is gebouwd, kan dat zijn overgenomen. overigens is het ook mogelijk dat in de basisregistraties adressen en gebouwen (bag) het jaar 1962 is opgenomen omdat dat het jaar is van vergunningverlening. dat hoeft niet het jaar van oplevering te zijn. maar die 3 jaar zijn niet zo belangrijk natuurlijk.
de woonoppervlakte bestaat niet. het gaat om gebruiksoppervlakte. als je volgens die regels meet, is bv enkel ruimte die hoger is dan 1,5 meter, gebruiksoppervlakte. misschien heeft de makelaar de vloeroppervlakte gemeten. of volgens de bag geldt bv een gemetselde berging ook als gebruiksoppervlakte maar dat is wellicht voor de woz weer geen woonoppervlakte.


ik zou zeggen: laat maar lekker zo. u heeft gekocht en geleverd gekregen wat u heeft gezien. zonde om hier energie aan te besteden.