Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 07-03-2020 18:16:01
Geldzaken & Recht

Huis gekocht, maar bouwjaar + woonoppervlakte klopt niet

Wat je eerst zou kunnen doen is zelf in het kadaster kijken. 
een uitgebreid woningrapport kost €18,75. misschien kun je een goedkoper uittreksel krijgen op de site van het kadaster, maar dan moet je even verder kijken. bestel alleen bij het kadaster zelf, niet bij kadasterdata of een soortgelijke site, want dan betaal je meer voor dezelfde info:
https://www.kadaster.nl/producten/woning/woningrapport" target="_blank">https://www.kadaster.nl/producten/woning/woningrapport
ook je huis zelf even opmeten. dan weet je of het klopt.
lees daarna de blog van malty. die gaat over een belangrijke uitspraak van het hof, van 18-06-2019.
klik onderaan op bron en je vindt de uitspraak.ook lezen.
daarna contact opnemen met de makelaar. je hoeft niet direct een klacht in te dienen, maar je kunt eerst overleggen.
overleggen kost niets. vragen om schadevergoeding. hoeveel, kun je zelf proberen in te schatten, maar reken niet op duizenden euro's.
gaat de makelaar moeilijk doen, overhandig dan de blog met de uitspraak. wil hij je nog niet tegemoetkomen, dan kun je dreigen met een klacht of een rechtzaak. maar het lljkt mij verstandig om dit zo lang mogelijk uit te stellen, want je weet nooit zeker of je wint en het kost onnoodig geld.