Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 08-03-2020 22:46:03
Huishouden & Energie

Geen lening voor verduurzamen als je boven de 75 bent.

Een van de eigenschappen van een lening is dat die terug betaald moet worden. zodra iemand met pensioen gaat wordt het inkomen anders, lees een stukje minder. daarbij gaan andere kosten, zoals energie en ziektekosten, omhoog. elke geldverstrekker heeft een zorgplicht en moet er voor zorgen dat mensen niet meer kunnen lenen dan verantwoord is. 
u hebt niet het eeuwige leven en het is maar de vraag hoe lang u in goede gezondheid in uw huidige huis kan blijven wonen. binnen die tijd zal de lening terug betaald moeten zijn. dat gaat vaker fout als dat het goed gaat.
gewoon lekker blijven wonen en het verduurzamen zal voor de volgende koper zijn. nadeel is dan weer wel, de opbrengst van uw huis zal minder zijn. voordeel is dan weer dat het huis hypotheekvrij is en al het geld voor u is.