Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 09-03-2020 11:32:52
Geldzaken & Recht

Vraag legaten bij aangifte erfbelasting

maar de erfgenamen krijgen die legaten niet. die legaten verlagen de nalatenschap, waardoor de erfgenamen minder krijgen. 



er moet toch beslist wel ergens vermeld kunnen worden wie de legitimarissen zijn? 



afhankelijk van de inhoud van het testament, zijn inderdaad uw moeder, uw broer en u de erfgenamen voor éénderde deel per persoon van het "restant". 

maar er staat dan blijkbaar niet dat de legaten (nog) niet uitbetaald worden? 



als dit een papieren aangifte is, zou ik er een vel bij doen met de volledige gegevens van de vier kleinkinderen, ook hun bsn. dan ligt het maar vast.

als het erfdeel van u en broer onder de vrijstelling blijft, zou ik er mijn hoofd niet over breken. zou moeder voor u en broer erfrecht moeten betalen ivm de hoogte van het erfdeel, dan gaan rekenen met die rente en haar leeftijd. als het goed is staat er een tabel in de toelichting om haar "schuld" te berekenen en als gevolg daarvan de verschuldigde erfbelasting.