Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 11-03-2020 01:21:34
Geldzaken & Recht

Wordt de rekening van je ouders geblokkeerd als je overlijden meld?

De regel is dat u het overlijden direct moet melden bij de bank. als u direct een verklaring van erfrecht kunt overleggen dan kunt u snel als gemachtigde namens de erven toegang tot de bankrekeningen krijgen.
u moet dan alleen lopende rekeningen en ander verplichtingen van uw ouders betalen en geen cent naar uw eigen rekening overmaken want dat zou gezien kunnen worden als het accepteren van de erfenis met alle bijhorende schulden.
ik lees nergens dat uw verhouding met uw ouders slecht was dus u moet enig zicht hebben gehad op het financieel reilen en zeilen van uw ouders. als u ook geen stapels dwangbevelen van deurwaarders hebt aangetroffen en uw ouders een normaal banksaldo hebben dan is de kans op aanzienlijke schulden zeer klein tot nihil.
anders inderdaad benificiair aanvaarden maar dan zult u toch een notaris moeten inschakelen (en vanuit de erfenis moeten betalen).
via de "goedkoopste notaris" site hoeft het regelen van een verklaring van erfrecht niet al teveel te kosten.