Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Gr
Grunn1 - 12-03-2020 19:47:19
Huishouden & Energie

Zonnepanelen

Kort en krachtig, nee dat loont niet.

eigenlijk loont het helemaal niet om zonnepanelen te nemen tenzij je ook enorme grote dure accu's erbij neemt om je opgewekte stroom op te slaan anders kost het alleen maar geld.
zal nu wel weer de helft van de reageerders over me heen krijgen maar het klopt wel.
iemand die nu wil beslissen om zonnepanelen te nemen krijgt de investering zoals het nu lijkt er nooit meer uit.
zodra de salderingsregeling vervalt kost het alleen maar geld want ja de staat moet wel zijn inkomsten houden.
nu is het nog zo dat je je opgewekte/terug geleverde  kwh af kan trekken van je verbruikte kwh maar dat stopt over een paar jaar.
stel je betaald 10 cent per kwh inclusief belasting en transport kosten dan is daarvan ongeveer 2 cent pure kosten voor stroom.
als de salderingregeling verdwijnt dan krijg je alleen die 2 cent terug maar je moet wel je 10 cent betalen voor je verbruikte kwh.
je opgewekte stroom overdag gaat dan terug en je in de avond gebruikte stroom daarvoor betaal je de volle pond. vergeet niet dat je alleen overdag stroom opwekt en je het meeste stroom savonds verbruikt.

verbruik je per jaar 2500 kwh dan kost je dat ruwweg ongeveer 2500 x 10 cent is 250 euro.
je wekt bijvoorbeeld 1500 kwh op en daar krijg je dan 1500 x 2 cent is 30 euro voor terug want de transportkosten en de energiebelasting krijg je niet terug.
deze berekening gaat ergens afbouwend op 2024 in volgens mij en in de tussentijd wordt het stapsgewijs afgebouwd. dit is ook de reden dat alle oude draaischijf meters vervangen moeten worden door slimme meters omdat standaard meters met draaischijven het niet afzonderlijk kunnen registreren en zou je dus vanuit mijn voorbeeld een eindafrekening krijgen van 2500 verbruikt minus de 1500 teruggedraaide kwh is 1000 kwh verbruikt en kan de belasting en transportkosten niet worden verrekend.