Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 14-03-2020 16:38:24
Vakantie & Reizen

Corona

@npedia , 

nog een aanvulling : 


5. mag ik mijn zorgmedewerker verbieden af te reizen naar het buitenland?

ja, in beginsel wel. de regering adviseert zorgpersoneel niet naar het buitenland te laten afreizen. de gedachte hierachter is dat zorgpersoneel hard nodig is om de coronacrisis onder controle te krijgen. oftewel: deze medewerker moeten in ieder geval niet ziek worden. of met “zorgpersoneel” wordt bedoeld alleen “direct” of ook “indirect” zorgperso­neel is niet duidelijk. het ligt voor de hand te veronderstellen dat met zorgpersoneel wordt bedoeld “al het personeel dat nodig is om goede en veilige zorg te blijven verlenen”. indirect personeel valt daar ook onder.


6. ben ik verplicht de schade van mijn medewerker te vergoeden bij een reisverbod?

ja. de schade die uw medewerker lijdt doordat u hem verbiedt af te reizen naar het buitenland dient u in redelijkheid te vergoeden. hiertoe behoren eveneens de kosten die niet worden gedekt door de annuleringsverzekering.  

https://www.nysingh.nl/actueel/betekent-coronavirus-en-werknemers/" target="_blank">https://www.nysingh.nl/actueel/betekent-coronavirus-en-werknemers/