Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 24-03-2020 09:48:33
Vakantie & Reizen

Vakantiepark dicht wegens corona, krijg ik gedeelte jaargeld terug

Normaliter is het zo dat als u voor een dienstverlening heeft betaald en de dienst wordt niet of slechts gedeeltelijk verleend dat kan worden gezien als nalatigheid in het nalkeven van een overeenokomst of korter gezegd: wanprestatie en kunt u de ondernemer in gebreke stellen. zie daarvoor https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/  of https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/voorbeeldbrieven/overzicht" target="_blank">https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/voorbeeldbrieven/overzicht  en nlees dan ook voor achtergrond info deze: http://www.wetrecht.nl/wanprestatie-wat-zijn-de-mogelijkheden/" target="_blank">http://www.wetrecht.nl/wanprestatie-wat-zijn-de-mogelijkheden/  de ondernemer zal mogelijk een beroep doen op overmacht en dan is dit interessant: https://www.sapadvocaten.nl/letselschade/overige-onderwerpen/beroep-op-overmacht-niet-zo-eenvoudig/" target="_blank">https://www.sapadvocaten.nl/letselschade/overige-onderwerpen/beroep-op-overmacht-niet-zo-eenvoudig/ omdat dat niet zonder meer kan maar gelet op de nu heersende situatie niet is uiut te sluiten indien het tot een procedure zo komen. ik neem aan dat de jaarplaats niet voor het gehele jaar is gesloten.

let ook op dat indien het vakantiepark onverhoopt in financiële problemen zou komen u risico loop van faillissement met dan ook mogelijke gevolgen voor u.