Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

holiday
holiday - 25-03-2020 11:01:42
Geldzaken & Recht

Als aow er en zzp er kan ik geen beroep doen op de regelingen inz. corona?

Ik zit in dezelfde situatie, veel mensen bezeffen niet dat je zzp'er bent geworden om niet de hele dag stil te moeten zitten en zo nog contact hebt met andere mensen en nog in beweging blijft.
als koerier zijnde heb je wel een bestelbus nodig en attributen om je lading vast te zetten en te verplaatsen.
je hebt daardoor vaste maandelijkse lasten voor het leasen van de bestelbus, vaste kosten voor diverse bedrijfsverzekeringen belastingen, onderhoud van de bestelbus en administratieve kosten.
dit zijn allemaal kosten die je niet van je aow kunt betalen.
helaas zijn de verdiensten voor de meeste zzp'ers niet zo hoog dat ze een buffer op kunnen bouwen en zijn ze al blij als ze eind van het jaar nog iets over houden. maar je bent lekker in beweging en zit niet de hele dag thuis.

uitstel van betaling heeft geen zin, omdat je dan later alsnog moet betalen, terwijl er geen inkomsten tegenover staan.

wat is het verschil met een kapper die zijn huur moet betalen, die misschien wel een buffer heeft, maar die wel de 4.000 euro krijgt.