Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 27-03-2020 19:14:43
Voeding & Gezondheid

Albert heijn bonus aanbieding niet gegeven / verrekend bij de kassa

Niet zo vaak meegemaakt, wel meegemaakt: de "echte boter" (merknaam) in de bonus van 2,59 voor 1,85, deze prijzen expliciet genoemd op de prijskaartjes. maar als je dan meerdere pakjes koopt blijkt dat elk tweede pakje voor 1,86 euro ipv 1,85 euro wordt afgerekend.
geklaagd, maar als antwoord (albert heijn daalseweg nijmegen): "ach, die ene cent ..."
dit argument kan ook bij ah worden aangevoerd: die ene cent, waarom dan niet gewoon voor alle pakjes 1,86 euro rekenen en gewoon de klant eerlijk informeren.

ook bij 35% afprijzing wordt vaak op deze manier, dus elk tweede product een cent meer4 rekenen, winst gemaakt. de krotings verkoopsprijs wordt dan niet vermeld.
bij de coop bijvoorbeeld gebeurd dit wel en kun je controleren dat je de juiste prijs betaalt.

hoewel het "maar" om een cent gaat, is dit een vorm van verlakkerij. en bij excpliciete prijsvermelding zoals in het5 geval van de boter gewoon wettelijk niet toegestaan. de prijs die wordt vermeld moet ook worden afgerekend. conclusie in de 35 % ckorting moet ook gewoon een prijs worden vermeld zoals de coop dat wel doet.

albert heijn bedonderd zijn klanten, denkt dat ze met kleuters die niet kunnen opletten of rekenen te doen heeft.