Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

El
Elgje - 29-03-2020 09:07:12
Winkels & Webshops

Bezorgservice supermarkten

Beste mevrouw van dam,
ik begrijp uw angst heel goed mbt de supermarkt in gaan, en het probleem dat een alleenstaande (zeker met een minimum inkomen) heeft met de hoge minimum bestelbedragen en bijkomende kosten. en niet iedereen heeft een grote vriezer of daar ruimte voor. nu aanschaffen is geen optie, want als je tot de risicogroepen behoort is het te riskant om die bezorgers binnen te laten.
gelijktijdig ben ik soms een beetje jaloers op uw doelgroep. veel supermarkten hebben nu speciale uurtjes vroeg in de ochtend voor senioren. maar wat als je een alleenstaande chronisch zieke bent voor wie dit virus ook extra gevaarlijk is, maar je bent nog ver onder de seniorenleeftijd? voor ons geen speciale uurtjes, uitzonderingen etc. en als je geen sociaal netwerk meer hebt door jarenlange ziekte, en geen attente buren die aanbieden wat voor je mee te willen nemen?
ik moet die risico's toch blijven nemen, de hygiëne heb ik zelf controle over, de lucht die ik in een winkel inadem niet....
maar gelukkig worden er overal initiatieven opgezet zoals anderen ook al hebben aangegeven, zoals van het rode kruis. plekken en lieve mensen waar wij om hulp mogen vragen, al is die stap soms moeilijk. laten we daar dankbaar voor zijn.
veel mensen staan nu onder hoogspanning in deze tijd, hetgeen ook uit de felle reacties van sommigen blijkt (althans, ik hoop dat het niet hun gebruikelijke manier van communiceren en reageren is).