Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

th
thieu - 03-04-2020 14:49:06
Huishouden & Energie

Overgaan van gas naar elektrisch koken

Wij hebben al jaren een inductieplaat, en dat bevalt prima.
wij zaten op één fase met vier groepen (vroeger heel normaal) en ik heb toen wél de twee andere fasen in een nieuwe groepenkast laten aansluiten. er zijn nu tien groepen, plus twee apart voor de kookplaat over drie fasen verdeeld. met de twee extra fasen is het allemaal wat makkelijker te verdelen.

er zijn verschillede soorten kookplaten.
wij hebben een siemens kookplaat (4 pitten) en die draait op 2 x 230 volt. vandaar die twee groepen voor de kookplaat, en die twee groepen kun je dan ook nog op twee verschillende fasen aansluiten. overigens loopt er daarvoor gewoon een vijf-aderige kabel (drie fasen, nul en aarde) van de meterkast naar de kookplaat, met een petristekker aan het einde. hij is alleen aan weerszijde anders aangesloten. dat heb ik ook door een electricien laten doen.
er bestaan echter ook kookplaten die op 380 draaien, en zoals ik hier lees, platen die gewoon op 230 draaien (misschien dan óók 2 x 230?).

wij hebben de hoofdzekering niet verhoogd. let op! bij een zwaardere hoofdzekering kan het vastrecht wat je maandelijks betaalt ook omhoog gaan.