Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 04-04-2020 10:52:33
Geldzaken & Recht

Bruiloft 25 april locatie annuleert en stelt alleen alternatief voor in november

Als ook al door enkele anderen gesteld: in deze is in het ultime geval een uitspraak van een rechter van belang m.b.t. de aspecten overmacht en billijkheid.

de melding dat u in november de bruiloft zou moeten houden in plaats van nu is naar mijn mening onbillijk. u moet namelijk niets. er is wel sprake van overmacht.
bij mij komt echter de vraag naar voren of het hotel de verschuiving naar november echt dwingend heeft voorgesteld of uitsluitend heeft voorgestelod als alternatief of heeft u zelf aangegeven dat u dan liever verschuift naar 2021. dat lees ik niet in in vraag en als dat inderdaad niet zo is  is mijn advies daar dan toch mee te beginnen en de reactie dan eerst af te wachten. als men dat niet wil heeft u naar mijn mening een stevig punt om te ontbinden wegens het in gebreke blijven van de overeenkomst. in dat geval lijkt het mij zinvol, als u tenminste dat hotel nog wilt benutten, een brief te schrijven waarin u aangeeft dat indien het verplaatsen naar 2021 niet mogelijk is u dat als onredelijk en onbillijk ziet in de context van de nu bestaande situatie. u kunt bij http://www.juridischloket.nl" target="_blank">www.juridischloket.nl wel een voorbeeld brief vinden maar stel de brief nog niet al te stevig op maar iets meer nu nog in vragende zin. herhaald, als u dat hotel nog wilt benutten (stroop doet meer dan azijn) en als het hotel dat nu al niet geheeft geeeigerd. in het laatste geval blijft m.i. het starten van een ontbindingsproderure de enige optie.