Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
willemdu - 04-04-2020 16:18:56
Vakantie & Reizen

Brief opstellen voucher weigeren en uitbetaling wordt geeist van betaald bedrag

Pas op j. jansen,

het is sterk afhankelijk of het gaat om een pakketreis of om alleen de vliegreis.
als het gaat om alleen de vliegreis, is het bedrag terug te vorderen. gaat het om een pakketreis dan betalen lang niet alle reisbureau's het bedrag terug. in plaats daarvan en volgens de regels van de sgr en anvr moeten de reisbureau's een voucher of een omboeking aanbieden. wil het reisbureau het bedrag wel terugstorten, houdt er dan rekening mee dat het tot 1 jaar kan duren voordat het op jouw rekening staat.gaat in die tijd het reisbureau failliet dan wordt dit niet gedekt door sgr en ben je het bedrag kwijt.
een voucher is wel gegarandeerd door sgr. de voucher is 1 jaar geldig. als het niet lukt de voucher in te wisselen, dan volgt alnog een restitutie. met de voucher krijg je ook de mogelijkheid om het bedrag na een 1/2 jaar terug te vragen. daar moet je wel naar vragen. meer hierover kun je vinden op de site https://www.consuwijzer.nl/coronacrisis" target="_blank">https://www.consuwijzer.nl/coronacrisis van de acm.
als ik u was zou ik kiezen voor de voucher. doe er wat mee. m.v.g. w. duifhuis