Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 04-04-2020 18:46:54
Vakantie & Reizen

Beste kassa

U beschrijft een situatie waarin u de keuze krijgt tussen een voucher of een omboeking. u vraagt zich af of u hier genoegen mee moet nemen.

nee, dit hoeft u niet te accepteren. het is mij niet duidelijk of het hier gaat om een vliegreis (verordening vliegen), pakketreis (art. 7:509 bw) of andersoortig vanantie (art. 6:265 bw), maar in alle gevallen heeft u recht op teruggave van uw reissom.

daarnaast geeft u aan dat u een nieuwe reis heeft gevonden maar dat deze 400 euro duurder is. u vraagt ook zich af of u dat moet accepteren.

normaal gesproken zou u dergelijke extra kosten als schadevergoeding kunnen vorderen, maar in dit geval is er sprake van overmacht. de wet bepaald dan dat u geen recht heeft op schadevergoeding (art. 6:74 jo 6:75 bw). dit is ook in de specefiekere wetgeving zo verwerkt. iedereen draagt in deze situatie zijn eigen schade.

u heeft dus een keuze uit uw geld terug, een voucher of bij betaling.