Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 07-04-2020 12:25:34
Geldzaken & Recht

Annulerenn theater kaarten

Hallo margrietbroere , 

ook veel culturele evenementen, zoals concerten, theatervoorstellingen en festivals, gaan vanwege corona niet door. je kaartje blijft geldig tot de nieuwe datum. wat als je op de alternatieve datum niet kunt, heb je dan recht op je geld terug?

als je kaartjes hebt geboekt en het concert of optreden wordt verplaatst, kun je dat aanbod accepteren. of je festivalkaartje blijft bijvoorbeeld geldig voor de editie van  volgend jaar. blijk je die alternatieve dag niet te kunnen, dan heb je recht op geld terug.




mijn evenement is afgelast in verband met corona. waar heb ik recht op?

u hebt recht op uw geld terug als uw concert, voorstelling of ander evenement niet doorgaat. omdat er sprake is van overmacht hoeft de ondernemer andere kosten niet te vergoeden. u krijgt dus geen geld terug voor bijvoorbeeld het treinkaartje dat u al had gekocht of de hotelovernachting die u al had geboekt.




ik krijg een tegoedbon of voucher aangeboden. moet ik die accepteren?


wettelijk gezien hebt u recht op uw geld terug. u hoeft de tegoedbon dus niet te accepteren, maar het kan wel verstandig en redelijk zijn. het accepteren van de tegoedbon helpt de evenementenbranche in deze uitzonderlijke tijd. u kunt de tegoedbon gebruiken om later alsnog naar een (ander) evenement te gaan. uw tegoedbon blijft tot 12 maanden na uitgifte geldig. kijk goed naar de voorwaarden bij de tegoedbon. de tegoedbon mag uw recht op geld terug niet ontzeggen.




de evenementenbranche heeft toegezegd dat consumenten een tegoedbon krijgen voor het hele bedrag. ook voor de gemaakte servicekosten. daarnaast heeft de branche toegezegd dat u uw recht op geld terug houdt als u geen tegoedbon wilt. kiest u voor uw geld terug? laat het dan zo snel mogelijk aan de organisator weten. u krijgt u uw geld binnen 3 maanden terugbetaald als het gaat om een afgelast evenement. is het evenement afgelast? dan krijgt u uw geld binnen 1 maand na de datum van het verplaatste evenement terug.




wat zijn mijn rechten als de organisator het evenement niet afgelast, maar uitstelt?


dan is de keuze aan u. wilt u het evenement alsnog bijwonen? dan kunt u akkoord gaan met een kaartje voor de nieuwe datum. kunt of wilt u niet op een andere datum? dan kunt u kiezen voor uw geld terug of voor een tegoedbon of voucher. met deze tegoedbon of voucher kunt u ook naar een ander evenement van de organisator gaan. 

lees ook hier , klik op de rode regels .

https://www.concertgebouw.nl/concerten-geannuleerd-vanwege-covid-19" target="_blank">https://www.concertgebouw.nl/concerten-geannuleerd-vanwege-covid-19 

https://www.instagram.com/p/b-kz3nvphfb/?utm_source=ig_web_copy_link" target="_blank">https://www.instagram.com/p/b-kz3nvphfb/?utm_source=ig_web_copy_link