Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 08-04-2020 12:54:29
Huishouden & Energie

Boetebedrag delta energie

Hallo nic_1960 , 

u bent hier op een openbaar forum , verwijder uw privegegevens , klik op het potloodje , dit moet u doen binnen 1 uur . 
wijzig ook uw gebruikersnaam , klik op profiel en dan bewerken . 

sinds vorig jaar november was ik klant bij delta, tot half maart dit jaar.



mijn energieleverancier eist dat ik het welkomstcadeau of de welkomstpremie terugbetaal. mag dat?

hebt u bij de start van uw energiecontract een welkomstcadeau of welkomstpremie gekregen? en zegt u dat contract binnen een jaar op, of stapt u over naar een andere energieleverancier? dan mag uw oude leverancier eisen dat u het welkomstcadeau of de welkomstpremie terugbetaalt. u houdt zich namelijk niet aan het contract. dit moet staan in de https://www.consuwijzer.nl/kan-ik-van-de-overeenkomst-af/zit-ik-ergens-aan-vast/algemene-voorwaarden" target="_blank">algemene voorwaarden bij uw contract.




u hoeft het welkomstcadeau niet altijd terug te betalen. en ook niet altijd het volledige bedrag. het kan zijn dat uw energieleverancier een onredelijke voorwaarde heeft opgenomen in de algemene voorwaarden. dit is het geval wanneer:





u het energiecontract na 1 jaar opzegt, en in de algemene voorwaarden staat dat u moet betalen voor het cadeau.
u het energiecontract binnen 1 jaar opzegt, en in de algemene voorwaarden staat dat u meer moet betalen dan het cadeau nu waard is.
u het energiecontract binnen 1 jaar opzegt, en in de algemene voorwaarden staat dat u meer dan 50 euro moet betalen voor het cadeau.



onredelijke voorwaarden mag u ongeldig maken. dat heet ook wel ‘vernietigen’. dan moet u dat de ondernemer laten weten. u moet ook vertellen waarom u ze vernietigt. u hoeft zich niet meer te houden aan de vernietigde voorwaarden. gebruik onze voorbeeldbrief:





https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/kan-ik-van-de-overeenkomst-af/voorbeeldbrief-ongeldig-maken-van-onredelijke-algemene-voorwaarden" target="_blank">voorbeeldbrief - vernietiging onredelijke algemene voorwaarden  

voor verdere informatie , klik op de rode regel . 

https://www.consuwijzer.nl/vergelijken-en-overstappen/energie/alles-over-opzeggen" target="_blank">https://www.consuwijzer.nl/vergelijken-en-overstappen/energie/alles-over-opzeggen