Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 08-04-2020 21:20:51
Vakantie & Reizen

Toeristenbelasting is met maar liefst 70% verhoogd mag dit zomaar

Bewerking omdat u navraag doet naar de verhoging door de genoemde gemeente:voor zover ik de regelingen m.b.t. toeristenbelasting ken is toeristenbelasting eerst dan aan de ordee als er ook daadwerkelijk in een gemeente als toerist wordt verbleven. dat betekent dat degene waar u de accomodatie heeft geboekt ook niet zal worden aangeslagen voor het verblijf van u op/in die accomodatie en zal  de eigenaar van die accomodatie u het bedrag dat u als toeristenbelastting kwijt zou zijn niet behoefen af te dragen. (er voor worden aangeslagen) herhaald, u verblijft er niet. het kan echter wel zo zijn dat de toeristenbelasting voor een staanplaats voor het gehele jaar is aangerekend. ik kan mij daarbij niet voorstellen dat u de aanslag van de gemeente gilze-rijen ontvangt maar via de eigenaar van de accomodatie. en als u niet in die accomodatie kunt verblijven is het heffen dan ook onrechtmatig en zal hoe dan ook rekening gehouden moeten woreden met vermindering. de hoogte van de toeristenbelasting wordt door de gemeenteraad bepaald en als die heeft ingestemd met een verhoging zoals u noemt, in normale omstandigheden, is daar niets aan te doen.

u kunt op basis van de wetgeving m.b.t. openbaar bestuur altijd bij de betrokken gemeente bezwaar maken en zie dan deze info: http://voorbeeldbrieven.net/brieven-algemeen/brieven-bezwaarschriften-gemeente" target="_blank">http://voorbeeldbrieven.net/brieven-algemeen/brieven-bezwaarschriften-gemeente
zie ook nog deze info : https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gemeenten/vraag-en-antwoord/wat-is-toeristenbelasting-en-wanneer-moet-ik-dit-betalen" target="_blank">https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gemeenten/vraag-en-antwoord/wat-is-toeristenbelasting-en-wanneer-moet-ik-dit-betalen

mijn advies is echter: doe eerst navraag bij de eigenaar van de accomodatie omdat hij/zij degene is die de toeristenbelasting afdraagt en die afdracht dan mogelijk onterecht is.