Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 09-04-2020 18:05:23
Winkels & Webshops

Jumbo’s ware gezicht in crisis tijd

Hallo kriti-klant , 



een winkel verhoogt zijn prijzen ineens vanwege de coronacrisis. mag dat?

normaal gesproken is dit niet verboden. bedrijven mogen namelijk zelf hun prijzen bepalen. dit doen zij op basis van vraag en aanbod. is er veel vraag naar een product? en minder voorraad? dan verhogen bedrijven meestal de prijzen. ook als de inkoopprijzen stijgen, mogen bedrijven deze kosten doorberekenen aan hun klanten. hoge prijzen trekken dan weer nieuwe bedrijven aan waardoor de prijzen weer zullen zakken.




maar dit zijn uitzonderlijke tijden. wij vinden dat bedrijven geen misbruik mogen maken van de coronacrisis door extreem hoge prijzen te vragen. zeker niet als het gaat om producten die mensen, bedrijven en publieke instellingen nu hard nodig hebben. zoals bijvoorbeeld handzeep of mondkapjes.




het vragen van extreem hoge prijzen is sowieso verboden voor grote bedrijven die weinig tot geen concurrenten hebben. ook mogen bedrijven onderling niet afspreken om de prijzen te verhogen.




vraagt een bedrijf ineens extreem hoge prijzen? https://www.consuwijzer.nl/doe-uw-melding-bij-acm-consuwijzer" target="_blank">meld dit bij ons.