Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 10-04-2020 14:01:54
Computers & Telefonie

Laptop

hoi roekiah,


mooi dat die laptop het na 13 jaar nog doet, vermoedelijk is de accu wel gestopt, maar dat terzijde.


de kans is erg groot dat deze xp laptop te klein/ te krap is voor windows 10.
de eisen voor windows xp waren toen minimaal 512mb werkgeheugen en als je geluk hebt zit er zelfs 1gb in. maar windows 10 werkt pas acceptabel met 4gb.
over de snelheid van de processor kan ik ook kort zijn, in de xp tijd waren de processoren niet snel en bevatten meestal slechts 1 kern. een soepel gebruik met windows 10 vraagt tenminste 2 kernen (core 2, core duo of meer) en een processorsnelheid van meer de 1,8 mhz.
als deze getallen je weinig zeggen. dan wordt het lastig. als de laptop aan staat en op het bureaublad staat een icoon "mijn computer" klik daar dan eens met rechts op en kies vervolgens 'eigenschappen'. daar zou wat informatie kunne staan over die oude trouwe machine.


windows 10 is nog steeds 'gratis' te downloaden op https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10" target="_blank">de site van microsoft. maar let op: installeren zal niet zomaar gaan want officieel moet de computer minimaal windows 7 hebben.



tot slot is er wel een andere optie, namelijk linux gebruiken. dat is heel iets anders dan windows, maar ook dan kun je e-mailen en internetten.


 


succes!


erky