Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 13-04-2020 09:18:46
Winkels & Webshops

Jumbo’s ware gezicht in crisis tijd

Weet u de inkoopprijs voor dit product? en de winstmarge? 

nee? 
dan kunt u niet stellen dat jumbo hier probeert te profiteren.

zover mij bekend betreft het hier een product wat normaal gesproken niet tot het standaard assortiment behoort. jumbo heeft voor dit product dan geen vaste prijs- en leveringsafspraken met de leverancier van het product. 

het product is momenteel wereldwijd zeer gewild. dat heeft jumbo doen besluiten om het in hun assortiment op te nemen. maar omdat het nu wereldwijd zo gewild is, kan jumbo het nu echt niet tegen 'normale' prijzen inkopen. jumbo zal zelf ook de hoofdprijs moeten betalen. 

en stel nou dat jumbo wel al jaren een scherpe prijs heeft bij een (andere) leverancier van handgel. denkt u dan dat deze leverancier zijn product voor 50 cent per flesje aan jumbo blijft verkopen, of voor 5 euro per flesje aan een andere handelaar die er nu bovenop duikt? ik denk dat laatste, en dan krijgt jumbo gewoon te horen dat het product is uitverkocht. of jumbo krijgt de gebruikelijke 1000 flesjes per week voor de normale prijs, terwijl er vraag is naar 15000 flesjes.

(getallen zijn allen fictief)