Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jang123 - 13-04-2020 10:50:25
Huishouden & Energie

Advies gevraagd aanschaf waterontharder

rene,

ik was op zoek over iets m.b.t. tot mijn waterontharder, en stuite op jou vraag van een jaar geleden. ik weet niet of je uiteindeijk een waterontharder hebt aangeschaft, maar bij deze mijn advies en mening. ik lees veel onzinnige opmerkingen in de reacties zoals dat het in nederland geen zin heeft, dat het onzin is en dat je met zakken zout e.d. moet zeulen. wij hebben ons er ter dege in verdiept en zijn toen pas navraag gaan doen bij een erkende installateur binnen de familie. de vertelde wat tot dan toe onze eigen conclussies waren. in nederland heeft het wel degelijk zin. wij hebben in ons deel van het land matig hard water. door je duurzame aparatuurd zoals je cv ketel, je wasmachine, je koffiemachine die je meer dan tien jaar gebruikt, loopt al die jaren water. met onthard water blijven deze langer goed functioneren en blijven de onderdelen vrij van kalk. ik vind vooral het gemak groot. je hebt geen kalkaanslag meer in je badkamer en zanitair. met douchen gaan zeepresten en kalk in de badkamer zich aan alles hechten. wij hebben de waterontharder gelijk met een nieuwe badkamer aangeschaft, en het schoonmaken is veel makkelijker. op den duur ga je dat merken. he koopt dus ook gemak. kortom, overal waar water aan te pas komt in huis is het beter en makkelijker. een voorraad zouttabletten voor ongeveer 1,5 jaar laat ik gewoon bij de voordeur afleveren voor ongeveer €35. geen gesleep dus. er wordt gezegd dat je de helft minder wasmiddel en wasverzachter nodig hebt. dat doen wij niet, want wij vonden de was niet schoon worden. dat een waterontharder zich zelf terug verdiend door dit soort besparingen geloof ik ook niet. misschien in het onderhoud van aparatuur, maar dat kan ik niet aantonen. mijn mening is dat met een waterontharder je duurzame aparatuur beter blijft en met betrekking tot schoonmaken koop je een stuk gemak. na de aanschaf zijn de kosten op jaarbasis te verwaarlozen.


 


let op, koop geen waterontharder die werkt op basis van magneten die je veel in advertenties en de media tegen komt. het is aantoonbaar bewezen dat die niet werken. het verbaasd mij dan ook dat die nog verkocht mogen worden in nederland. dat valt voor mij onder de categorie bedrog.


 


jan.