Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 14-04-2020 09:49:53
Auto & Vervoer

Auto naar garage en met een deuk terug, wie is aansprakelijk?

Mogelijk heeft u iets aan deze info: https://www.bovag.nl/hulp-bij-klachten" target="_blank">https://www.bovag.nl/hulp-bij-klachten en deze: https://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/commissies/voertuigen/" target="_blank">https://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/commissies/voertuigen/
naar mijn mening is de garage verantwoordelijk aangezien u de sleutel had afgegeven. de omvang van de genoemde schade is daarbij, zoals ook andere al opmerken, wel zeer merkwaardig en opvallend. u kunt in ieder geval bewijzen dat de plek waar u de auto had neergezet vlak is. en dan nog iets: ik heb de gewoonte om bij parkeren de versnelling nooit in de vrij stand te ztten maar in een versnelling te laten staan. ik doe dat mede omdat ik ook veelal op wel hellende vlakken parkeer en er dan een extra blokkering is om te voorkomen dat de auto uit zich zelg gaat rijden. is er video bewaking bij de garage (ter voorkoming/ registratie van inbraak)? heeft u rechtsbijstand bij de auto? zo ja, schakel die dan in.

de reactie van uw verzekeraar is ook in zekere mate merkwaardig omdat de garagehouder niet kan bewijzen dat u de handrem er niet had opgezet.
 om die reden ook deze verwijzing: https://www.verzekeraars.nl/branche/klachten-en-tuchtrecht" target="_blank">https://www.verzekeraars.nl/branche/klachten-en-tuchtrecht en vooral ook als er sprake zou zijn dat de verzejkeraar wel aan de garagehouder zou hebben uitgekeerd.