Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Tr
Trostomaat - 14-04-2020 18:31:28
Vakantie & Reizen

Annuleren zomervakantie ivm corona

Een annuleringsverzekering is niet bedoeld voor die gevallen waarin u er zelf voor kiest te annuleren.

kijkend naar de voorwaarden van de kortlopende annuleringsverzekering zoals ohra die op dit moment aanbiedt, dan moet de conclusie zijn, dat ook zogenaamd 'negatieve reisadviezen' (te herkennen aan oranje of rode kleur op de landkaart) geen grond zijn om de verzekering voor de kosten van annulering te laten opdraaien: u bent hiervoor gewoon niet verzekerd.

daarnaast is het uitermate dubieus te stellen dat de situatie zoals die nu bestaat ook nog zal gelden medio juni. dat weten we gewoon niet. uw opmerking dat 'de franse overheid heeft besloten tot juli alles dicht te houden' kan ik niet plaatsen. de franse president heeft gisteren aangekondigd dat de huidige maatregelen in ieder geval tot 10 mei van kracht blijven. dat er maatregelen zouden zijn die tot juli van kracht zijn, is mij niet bekend.

tot slot: uw polisvoorwaarden moeten ook u duidelijk maken dat u geen recht heeft op een vergoeding van de zekering mocht u nu zelf besluiten te annuleren. selectief citeren uit documenten bij de verzekering doet daar niets aan af. als ergens in die documenten staat dat 'de schade moet altijd plotseling en onvoorzien zijn veroorzaakt of ontstaan door een gebeurtenis die u niet kon voorzien toen u deze verzekering afsloot', dan betekent dat niet meer en niet minder dat iets zeker niet gedekt is als het niet aan die voorwaarde voldoet. het betekent natuurlijk niet dat alles wat u onder deze voorwaarde meent te kunnen scharen automatisch wél gedekt is. (ook heremietkreeft gaat hiermee in de fout). wat precies wél gedekt is, blijkt uit de precieze bepalingen in de voorwaarden.