Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

speedy54
speedy54 - 15-04-2020 22:07:23
Huishouden & Energie

Huisbaas wil woonkamer verhuren aan iemand anders.

vraag aan je huurbaas een specificatie van de woningwaardering van het gehuurde.


mogelijk heb je die al want hij wordt vaak verstrekt bij de jaarlijkse huurverhoging.


hij is in ieder geval veplicht deze te verstrekken als je er om vraagt.
op de woningwaardering staat precies vermeld waar je voor betaald, hoeveel m2 je kamer is, of deze verwarmd is en of er een warmteregeling op de radiator in je kamer zit (thermostaatknop). ook staat er op of er een gemeenschappelijke woonkamer, een gemeenschappelijke verblijfsruimte is en degelijke.
kijk eens op de site van de huurcommissie.https://www.huurcommissie.nl/onderwerpen/huurprijs-en-punten/" target="_blank">https://www.huurcommissie.nl/onderwerpen/huurprijs-en-punten/.
je kunt dan zelf berekenen wat de punten zijn, of worden, als de woonkamer niet meer tot je beschikking staat.
als de gemeenschappelijke ruimte op de woningwaardering staat en niet meer gebruikt kan worden dan moet de puntentelling aangepast en de huur opnieuw vastgesteld worden aan de hand van de nieuwe punten.


staan er geen punten/m2 in de woningwaardering voor de gemeenschappelijke ruimte dan heb je deze altijd gratis gehad en heb je pech gehad om het zo maar te zeggen.