Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 18-04-2020 09:51:21
Geldzaken & Recht

Ik sta op een oude groep personeelsfoto gebruikt bij nieuwsbericht

Zeer strikt gesproken zou de bedoelde werkgever toestemming moeten hebben van iedereen die op de foto staat om de foto te benutten bij een publicatie die openbaar is en voor iedereen zichtbaar. dat is één van de zaken als geregeld in de avg wetgeving.

u kunt in beklag gaan bij de autoriteit persoonsgegevens, strikt gesproken. ik adviseer u echter om dat niet te doen, zeker nu er sprake is van één nieuwsbericht.  
hetgeen u aangeeft, het benaderen van de directeur kunt u uiteraard wel doen en hem daarbij dringend verzoeken, dan wel met ook verwijzing naar de avg de foto hierna niet meer te benutten (of te zorgen dat u uit de foto wordt weggeretoucheerd. 

als dat niet serieus wordt genomen kunt u altijd nog een melding doen. hij zal er m.i. echter niet bij hebben stilgestaan.

(op basis van vrijwilligersfuncties maak en maakte ik vaak groepsfoto'os die soms ook in openbare magazines of kranten werden geplaatst. dat betende sedert de invoering van de avg wel dat ik vooraf aan iedereen toestemming moet hebben voor het nemen van de foto met het beoogde doel.)