Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 24-04-2020 09:24:05
Geldzaken & Recht

Verstopte wc, geen calamiteit

Als de verstopping in de afvoer van het toilet zit kan het zijn dat de kosten voor ontstopping wel degelijk voor zijn rekening zijn. als de rioolafvoer in zijn totaliteit verstopt zit is het een andere kwestie maar dan zou ook op andere punten zoals bijv. de keukeafvoer niet functioneren.

al met al een lastige kwestie als bijv. het gebruik can coaustic soda of ander sterk anti verstoppingmiddel geen soulaas biedt.

de stellingname van de verhuurder dat er geen sorake is van een calamiteit bestrijd ik en ik zie ook het probleem niet dat zij een loodgieter zenden die binnen de rivm voorschriften de kwestie oplost. uw broer behoeft er niet 'boven op te staan'. 

het lijkt mij goed dat u dit probleem kenbaar maakt bij de https://www.woonbond.nl/" target="_blank">https://www.woonbond.nl/ hoewel men daar mogelijk uitsluitend advies kan geven als de woning geen woning in de sociale huursector is. er kan ook advies worden gevraagd bij http://www.juridischloket.nl" target="_blank">www.juridischloket.nl  

het meest snelle is wel een lokale loodgieter/klusjesman inschakelen en als die dan consteerd dat de verstopping niet aan uw broer te verwijten is maar wel voor rekening van de verhuurder is, daar het bedrag van de rekening claimen. is er sprake van een wonigbouwcorporatie, dan heeft die een huurdersbelangenorganisatie waar uw broer met de klacht terecht kan.