Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 26-04-2020 17:05:15
Vakantie & Reizen

Betalingsverplichting terwijl reis zeker geannuleerd gaat worden

Ja, dat klopt dat is namelijk de overeenkomst die u bent aangegaan. in de voorwaarden zal moeten staan of u in een bijzonder geval als dit wel of niet hoeft te betalen. als u niet betaald komt de overeenkomst te vervallen maar dat zal niet kostenloos zijn en vaak komen er nog extra kosten waarvan u niets meer gaat terug zien. voorts zal u bekend komen te staan als wanbetaler wat ook vervelende gevolgen kan hebben.
mogelijk kunt u zelf nog annuleren maar ook daarvoor moet u in de voorwaarden kijken wat u dat gaat kosten. bij annulering moet u niet zelden toch nog een percentage van de totale reissom betalen.
als de organistaie zelf annuleert bent u feitelijk het best uit want dan dient u de volledige reissom terug te ontvangen.
door de bijzonder omstandigheden zal dit helaas in eerste instantie via (mits de organisatie lid is van de sgr) een sgr gegarandeerde voucher geschieden.
wilt u toch direct geld terug dan zult u moeten gaan procederen, wat meestal meer geld kost dan dat het netto oplevert en waarschijnlijk langer gaat duren dan de termijn waarna de voucher alsnog uitbetaald gaat worden.