Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 28-04-2020 16:40:06
Winkels & Webshops

Annuleren brugman binnen 14 dagen

Bij brugman staat men geheel in het recht. koop = koop volgens in het in het bw geregelde wetgeving. uitsluitend bij on-line aankopen is er sprake van herroepingsrecht.

nu is het echter niet zo dat u niet zou kunnen annuleren en zie daarvoor deze: https://www.brugman.nl/over-brugman/voorwaarden/" target="_blank">https://www.brugman.nl/over-brugman/voorwaarden/  info en ook deze die mogelijk ook van interesse is voor u omdat ik daar lees dat u de plaatsing kunt uitstellen tot na de reparatie aan uw woning.  https://www.izaa.nl/keuken-annuleren-nieuwe-voorwaarden/" target="_blank">https://www.izaa.nl/keuken-annuleren-nieuwe-voorwaarden/  bij de eerste verwijzing zie ik in ieder geval dit: 
artikel 12 - de annulering

als de afnemer annuleert, is hij een schadevergoeding verschuldigd. deze is gebaseerd op door de ondernemer gederfde inkomsten. de schadevergoeding is  opgebouwd uit de brutowinstmarge (vaste en variabele kosten, winstopslag), verminderd met niet gemaakte variabele kosten zoals afleverkosten. de schadevergoeding bedraagt 30% van de koop-/aanneemsom, behalve als partijen iets anders hebben afgesproken. deze is 50% als de afnemer annuleert terwijl hij al is geïnformeerd dat de (deel) levering kan plaatsvinden. genoemde percentages zijn gebaseerd op gemiddelden in de branche.
de in lid 1 genoemde percentages zijn vaststaand, behalve als de ondernemer kan bewijzen dat zijn schade groter is of de afnemer aannemelijk kan maken dat de schade kleiner is.
een annulering geschiedt bij voorkeur schriftelijk. bij een mondelinge annulering bevestigt de ondernemer dit schriftelijk.
bij de koop van een keuken kan een consument binnen 2 dagen, beginnend de dag na het sluiten van de koop, schriftelijk annuleren tegen een vast percentage van 5% van de koopsom met een minimum van € 500. als de consument geen e-mailadres van de ondernemer heeft, dan kan hij ook per aangetekende brief annuleren. hij bewijst dan via het gedateerde verzendbewijs dat verzending van de brief binnen 2 dagen is gebeurd.
de consument hoeft bij een buiten de verkoopruimte of op afstand gesloten overeenkomst geen annuleringskosten te betalen als hij gebruik maakt van het herroepingsrecht zoals in de wet en in artikel 18 d voor deze verkoopmethode is vastgelegd.
bij een oneerlijke handelspraktijk als bedoeld in de wet oneerlijke handelspraktijken kan een consument de overeenkomst ontbinden zonder kosten. de consument moet bewijzen dat hiervan sprake is geweest.