Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ja
Jan_Koll - 29-04-2020 12:20:22
Vrije tijd & Tuin

De afvoer van mijn buurman zijn schuur loopt richting mijn achtertuin

Vraag de buurman, uiteraard in zijn eigen tuin, op voldoende afstand van de erfscheiding een "grintput" aan te leggen en daarin te lozen.  en inderdaad, als hij verstandig is, eerst op te vangen in één regenton of, gezien de grootte van het dak  en de twee afvoerpijpen, twee regentonnen en dat met b.v. een tuinpomp voor besproeien te gebruiken, zoals al opgemerkt.  op deze wijze heb ik mijn carport van een waterafvoer (met opvang van ca. 160 liter in een ton) voorzien en niemand heeft enig ongemak van deze constructie.
ter toelichting: de grindput is in mijn geval een drietal, vlak bijelkaar gemaakte, vrij diepe gaten van zo'n 7 cm per stuk in doorsnede (met grondboor van ca €15,-- gemaakt) en gevuld met grof grint waarbij de afvoer van de carport dan loost. het water uit de ton gebruik ik om de tuin te besproeien en om ramen mee schoon te maken omdat het kalkvrij, steeploos opdrogend water is.  en nog even dit, als hij regentonnen zou plaatsen, bind dan een oude nylonkous om de invoer van het regenwater om vuil op te vangen;  ik kan verzekeren dat er echt veel vuil van een dak afkomt en vervang de kous meestal twee keer per jaar, want na verloop van tijd zit die echt vol met troep