Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 09-05-2020 20:24:42
Voeding & Gezondheid

Ik lees dat zwembaden weer open gaan hoe kan dit? is dat veilig

Hallo jack1808 , 


zwemwater
officiële zwemlocaties

de officiële zwemlocaties gaan per 1 mei open. er is tot dusverre geen bewijs dat het virus zich verspreidt via water. de https://www.who.int/publications-detail/water-sanitation-hygiene-and-waste-management-for-covid-19" target="_blank">who bevestigt dit. op een zwemlocatie moet wel voldaan kunnen worden aan de op dit moment geldende hygiëneregels die verspreiding van het nieuwe coronavirus moeten voorkomen. op de zwemlocaties moeten mensen 1,5 meter afstand van elkaar houden en moeten mensen elkaar de ruimte geven.


in een protocol is beschreven hoe alle partijen, van locatiebeheerder tot recreant, van gemeente tot toezichthouder, kunnen bijdragen aan het uitvoeren van deze regels. daarover wordt op de zwemlocaties duidelijk gecommuniceerd. op https://www.zwemwater.nl/" target="_blank">www.zwemwater.nl is hierover ook informatie te vinden. zwemlocaties waar het niet mogelijk is of blijkt om deze regels uit te voeren, in acht te nemen of te handhaven worden gesloten.


een officiële zwemlocatie is een door de provincie aangewezen plek voor zwemmen in oppervlaktewater. op deze plekken wordt de waterkwaliteit tijdens het zwemseizoen (van 1 mei tot 1 oktober) regelmatig gecontroleerd. de waterkwaliteit op officiële zwemlocaties moet voldoen aan de eisen die de europese zwemwaterrichtlijn daaraan stelt. een niet-officiële zwemlocatie is niet aangewezen en de waterkwaliteit wordt niet gecontroleerd. 

bron : rivm.nl 

lees ook hier , klik op de rode regels .

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/159739/zwembaden-kunnen-met-protocol-weer-open-zwemles-nog-lastig" target="_blank">https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/159739/zwembaden-kunnen-met-protocol-weer-open-zwemles-nog-lastig 

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven" target="_blank">https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven