Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Donuts
Donuts - 11-05-2020 14:46:25
Vakantie & Reizen

Moet ik een geboekte, maar nog niet betaalde reis toch betalen ?

niemand kan in de toekomst kijken, in deze tijd zelfs niet eens in de nabije toekomst. u hoeft nog voorlopig niet te betalen, dus wacht de ontwikkelingen rustig af.

zoals het er nu naar uit ziet, is de verwachting dat spanje pas vanaf oktober toeristen weer toelaat, maar de toerismebranche pleit voor het eerder openen van de grenzen.

uit het ad



meer dan 83 miljoen buitenlandse toeristen gaven vorig jaar voor 92 miljard euro uit tijdens hun verblijf in spanje, maar het grootste deel van dit jaar zullen zij niet welkom zijn, mochten ze al naar het op één na meest bezochte vakantieland van de wereld willen. het stappenplan van de regering in de de-escalatie van de strenge lockdown voorziet vooral in het nationale, eigen toerisme in de maanden juli en augustus. volgens dat plan zullen de spanjaarden vanaf 1 juli weer vrij tussen de verschillende regio’s mogen reizen.


 


de toerismesector, goed voor zo’n 13 procent van het spaanse bnp, waarschuwt dat die vakantievierende spanjaarden te weinig zullen zijn om een fiks deel van de bedrijven te redden. daarvoor is het aandeel van die buitenlanders, de laatste acht jaar bovendien sterk gegroeid, veel te groot. de toerismebranche vraagt de grenzen eerder te openen dan - wat nu de verwachting is - oktober.

https://www.ad.nl/buitenland/vakantieplannen-dit-is-de-situatie-per-land-en-die-is-niet-gunstig-voor-toeristen~a88c60ef/?referrer=https://www.google.com/" target="_blank">https://www.ad.nl/buitenland/vakantieplannen-dit-is-de-situatie-per-land-en-die-is-niet-gunstig-voor-toeristen~a88c60ef/?referrer=https://www.google.com/