Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 26-05-2020 08:28:44
Geldzaken & Recht

Eigen bijdrage wmo

Je hebt destijds een brief of beschikking van de gemeente gekregen waarin alles staat beschreven.
voor het verhogen van de stoep heeft de gemeente voor je betaald en er werd geen eigen bijdrage gerekend?
als dat het is, en je hoefde niets zelf te betalen, dan is die aanvraag afgerond en kan de gemeente daar niet meer op terugkomen.
kennelijk is miv 1 januari 2020 het beleid gewijzigd en moet iemand die een dergelijke voorziening aanvraagt, nu €19 per maand betalen,
dat telt in de regel voor nieuwe gevallen. het is bijzonder dat deze bijdrage ineens voor bestaande gevallen zou gelden.
je hebt een nieuwe beschikking gekregen, met daaronder een bezwaartermijn. 
binnen die termijn moet je bezwaar maken bij de gemeente. een brief is snel geschreven. als de bezwaartermijn bijna verstreken is, schrijf dan alleen dat je bezwaar maakt en vraag nog even tijd om de reden door te geven.
ben je nu al te laat, maak dan wel bezwaar en schrijf daar in dat je op ...datum geinformeerd hebt bij de gemeente en je verteld werd dat je een bezwaarschrift bij het cak moest indienen en voeg een kopie van het bezwaarschrift bij. op die manier zou je bezwaarschrift alsnog behandeld kunnen worden.
moest je altijd een eigen bijdrage betalen, dan is die alleen verhoogd. en die bijdrage moet je blijven betalen zolang je gebruik maakt van de voorziening. tenzij anders beslist is in de brief van 2017.informeer bij het juridisch loket. https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/