Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 28-05-2020 16:13:34
Geldzaken & Recht

Eigen bijdrage wmo

 ik heb daarna geen hulpmiddel of aanpassing meer gekregen.

volgens mij maakt u een klein denkfoutje, de aanpassing van de stoep is een hulpmiddel waarvan u nog steeds gebruik maakt.
deze aanpassing is door de gemeente uit de pot wmo middelen betaald waarvoor door de gebruiker een eigen bijdrage geldt. t/m 2019 is deze eigen bijdrage door de zorgverlener, in uw geval dus de gemeente, betaald, echter heeft de regering besloten dat er een zgn abonnement komt waarbij men zelf weer de eigen bijdrage gaat betalen welke voor 2020 is vastgesteld op max € 19,-. elke gemeente heeft wel de bevoegdheid een lager bedrag te vragen indien het inkomen van de wmo gebruiker onvoldoende is. het is dus geen kwestie van de kosten van de aanpassing terug te betalen maar gewoon een wettelijke regeling waarvoor u zolang u gebruik maakt van een wmo voorziening, in uw geval de verhoogde stoep, de eigen bijdrage betaald.

om zorg betaalbaar te houden voor iedereen en om een einde te maken aan stapeling van eigen betalingen is in het regeerakkoord een aantal maatregelen opgenomen. eén daarvan is de invoering van een abonnementstarief van € 17,50 per vier weken per huishouden (= € 19 per maand in 2020) voor het gebruik van wmo-voorzieningen. https://www.anbo.nl/raad-daad/gezondheid/wmo/kosten/abonnementstarief-eigen-bijdrage-wmo-2019-en-2020" target="_blank">bron