Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 29-05-2020 07:16:33
Auto & Vervoer

Koopcontract auto ontbinden na verzwijgen import en schade

Elke auto wordt geïmporteerd. op een paar na die in born gemaakt worden. of een auto na het afleveren geïmporteerd wordt is makkelijk na te gaan. er zit immers een nieuw kenteken op en bij de rdw staat deze gemeld als import. als klant heb je een onderzoeksplicht. ik ken eigenlijk weinig kopers die niet even op de site van het rdw kijken en zo de informatie vergaren. daar voorkom je ook mee dat je verrast bent dat je de derde eigenaar bent ipv de tweede. alle aantallen zakelijke en privé eigenaren staan gewoon vermeld.

overspuiten zegt niets. u wilt nu van de overeenkomst af, dan is het aan u om aan te tonen dat er onjuist gehandeld is. hebt u een aankoopkeuring laten doen? weet u zelf iets van de historie van de auto? met puur alleen vermoedens kunt u niets.

laats in duitsland een leuk trucje meegemaakt. om de prijzen te drukken worden auto's daar redelijk gestript. lampen er af, gril weg en onder de motorkap een aantal zaken weghalen. de auto wordt dan niet rijdend verkocht naar het buitenland. op een later moment worden de onderdelen nagestuurd en je hebt een belastingvoordeel. maar dan is het geen schade auto.

het is aan u om alles te bewijzen. dus met de auto op de brug en laten nakijken door iemand met kennis van zaken. dan kunt u verdere stappen ondernemen.