Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 29-05-2020 10:06:06
Auto & Vervoer

Koopcontract auto ontbinden na verzwijgen import en schade

@loye22,

heeft u al op de site van de rdw op het kenteken gecontroleerd hoeveel eigenaren de auto inmiddels al heeft gehad, zowel in spanje als in nederland en of de kilometerstand aanleiding geeft tot twijfel ?

heb in het verleden meerdere importauto's gehad en met een import auto hoeft op zich niets mis te zijn, als de gegevens maar kloppen.

in dit geval kan een kleine auto uit spanje wel een probleem vormen, dat is mede afghankelijk van de invoerdatum.
ligt de invoerdatum binnen de data waarin het coronavirus zijn intrede deed, dan zou het wel eens een voormalige huurauto kunnen zijn die nu via via op de nederlandse markt is beland, bijv. via een autovelilinghuis en daar mogelijk door deze dealer is aangekocht.
als de dealer aangeeft het verleden van de auto niet te kennen, dan liegt hij dat het gedrukt staat, houdt hij voor de potentiƫle koper belangrijke informatie achter en voldoet hij niet aan zijn informatieplicht.

informeer bij uw rechtbijstandverzekering of bij het jurisdisch loket naar de mogelijkheden om de overeenkomst dan alsnog kostenloos te kunnen ontbinden.