Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Pi
PimJoris - 30-05-2020 16:25:31
Geldzaken & Recht

Weigering opzeggen sportschoolabonnement

U heeft een contract getekend en daarmee de algemene voorwaarden van de sportschool geaccepteerd. de sportschool houdt zich precies daaraan: gedurende de verplichte sluiting heeft de sporschool u vrijgesteld van betaling én dus geen maandbijdrage geïnd. nu de sportschool weer open mag en de afgesproken diensten weer gaat leveren, gaat u weer betalen. dat u daar geen gebruik van wilt maken, is geheel uw eigen keuze en voor uw rekening. daar onderuit  kunnen komen met een beroep op 'onvoorziene omstandigheden' is uiterst twijfelachtig. de sportschool is straks immers weer toegankelijk. u gaat alleen niet meer.
dat u zelf bepaalde risico's niet wil of kan nemen, is uw keuze/ een omstandigheid waarvoor u zelf verantwoordelijk bent. niet de sportschool.
op financiële gronden het contract verbreken is helemaal kansloos. u bent de betalingsverplichting aangegaan met uw handtekening.

wel was het natuurlijk aardig en klantvriendelijk geweest als de sportschool met u had willen kijken naar een oplossing of coulanceregeling. maar het woord zegt het al: coulance is goedwillendheid, geen recht.

u kunt dus pas af van uw contract na afloop van de huidige abonnementsperiode. vergeet dus vooral niet om nu al te kijken naar de opzegtermijn en (bijtijds) op te zeggen. anders zit u er, zonder enkel recht van spreken, voor nóg een jaar aan vast.