Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 02-06-2020 23:21:58
Huishouden & Energie

Hoe staat het met de oververhitting beveiliging voor de brandgevaarlijke agpo ferroli ketels.

Hallo pietsan , 

bezorgde huiseigenaren en huurders met klachten of vragen kunnen zich wenden tot de nvwa. de nvwa is 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer 0900–0388 en via de website van de nvwa (http://www.nvwa.nl/" target="_blank">www.nvwa.nl). het telefoonnummer en de website van de nvwa zijn breed bekend en goed vindbaar.

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-tk-20192020-871.html" target="_blank">https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-tk-20192020-871.html

dit voorjaar kwamen de cv-ketels van agpo ferroli negatief in het nieuws. bij onvoldoende of slecht onderhoud zouden deze brandgevaarlijk kunnen zijn. na onderzoek stelt de nederlandse voedsel- en warenautoriteit (nvwa) aan agpo een aantal eisen. een deskundig installateur moet de ketels controleren en onderhouden volgens de actuele en aangepaste instructies. de cv-ketel moet voor 1 oktober 2020 voorzien zijn van een thermische beveiliging die de cv-ketel direct uitschakelt wanneer de behuizing van de warmtewisselaar te heet wordt. 

bron : wst-hetgrootslag.nl