Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 09-06-2020 17:05:52
Vakantie & Reizen

Vakantie afgebroken

Hallo watermenke , 

corendon is aangesloten bij anvr , 

veelgestelde vragen anvr : 


wat gebeurt er als ik op reis ben gegaan naar een land met een geel reisadvies en als ik daar ben, gaat het land op oranje?



de situatie wordt opnieuw bekeken; moet er direct worden gerepatrieerd of kan de vakantie worden afgemaakt onder bepaalde maatregelen? in de praktijk hangt dit van geval tot geval af. 
bij repatriëren volgt dat de reisonderneming de niet-genoten vakantiedagen teruggeeft. nog vertrekkende reizen zullen tot een bepaalde datum worden geannuleerd 


 


de combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is mogelijk een pakketreis in de zin van richtlijn (eu) 2015/2302. bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle eu-rechten die voor pakketreizen gelden. corendon is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. corendon beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. meer informatie over basisrechten krachtens richtlijn (eu) 2015/2302: 

uit de basisrechtenpakketreis : 

in geval van reisdiensten die niet uitgevoerd zijn of niet goed uitgevoerd zijn heeft de reiziger ook recht op een prijsverlaging en/of schadevergoeding. 

https://www.anvr.nl/basisrechtenpakketreis.pdf" target="_blank">https://www.anvr.nl/basisrechtenpakketreis.pdf 

neem eens contact op met consuwijzer / of het juridisch loket 

https://www.consuwijzer.nl/stel-uw-vraag-aan-acm-consuwijzer" target="_blank">https://www.consuwijzer.nl/stel-uw-vraag-aan-acm-consuwijzer 

https://www.juridischloket.nl/contact/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/contact/#