Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ka
Kassagebruiker - 12-06-2020 13:00:21
Geldzaken & Recht

Boete betalen aan sociale zaken

Als er op één adres èn een uitkering is èn een persoon met ook een inkomen is wordt dat tweede inkomen meegeteld bij de uitkering. dit verzamelinkomen kan boven een gestelde grens uitkomen en dan wordt de uitkering gekort (en terecht).

(ter voorbeeld: één van onze kennissen met aow en aio kreeg van de bel dienst een brief dat zij geld tegoed haddan over 2018. dus formulier op de pc ingevuld, ze kregen 135 euri's terug op de rekening, wat bij navraag bij de svb "inkomen" bleek te zijn, gevolg die 135 euri's werden de komende maanden gekort.)

een en ander zou ook nog wel eens effect kunnen hebben op uw (waarschijnlijke) huur en zorgtoeslag over de periode dat uw zoon bij u woont, met mogelijk ook een terugvordering. er was immers méér inkomen effectief als op papier. en de toeslagen zijn voorschotten die achteraf gecontroleerd worden door de bel dienst.