Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rtournier
rtournier - 20-06-2020 11:52:58
Huishouden & Energie

Stoom op de douchekraan met aardlekschakelaars uit!! help?

Dank voor alle reacties zover. ik heb helaas alleen nog geen verklaring. nog een keer de feiten want die zijn niet door iedereen gelezen:

1. er is een electricieen geweest die de situatie heeft bekeken
2. de electiricien zegt dat ik aarde krijg van de netbeheerder/leverancier. hij noemt dat een tn circuit geloof ik. hij heeft ook laten zien waar de aardedraad uit de leiding van de netbeheerder/leverancier komt.
3. de electricien heeft geadviseerd bij de cv ketel alles aan elkaar te knopen zodat alle leidingen en cv geaard zijn. ik vind dit logisch klinken.
4. de koud en warm waterleiding naar de douche lopen 1 meter langs de meterkast en zijn beide met aardedraad op de aarde van de meterkast aangesloten. 
5. de waterleiding wordt dus niet gebruikt als aarde maar de waterleiding gebruikt de geleverde aarde als aarde.
6. en ja, ik sta inderdaad onder de koude douche als de aardlekschakelaars uit zijn

de multimeter kan ik niet op een bepaalde stand zetten. het is een eazyvolt. vanaf 12v gaan er lampjes branden maar dat gebeurt niet. hij piept alleen. 
ik zag nog een opmerking over het ontwikkelen van statische elektriciteit door het stromen van het water door de leiding. dat zou inderdaad een verklaring kunnen zijn maar is dit iets dat echt bestaat?