Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 21-06-2020 15:33:04
Huishouden & Energie

Stoom op de douchekraan met aardlekschakelaars uit!! help?

omdat u schrijft dat het alleen is als water door de leiding stroomt dan is dit voor mij onverklaarbaar, en zou haast denken dat het door het draaien van het telwerk van de watermeter zou komen welke een minimale inductiespanning zou opwekken, wat ook voor mijn gevoel ook haast onmogelijk is. maar nogmaals, omdat u alle leidingen met een aardedraad aan elkaar verbonden hebt, zou u het bij alle leidingen moeten voelen. dus betwijfel ik dat het aan een niet goede werking van de aarding zou liggen. koppel de aarding van de waterleiding eens los en kijk of zich het probleem dan nog voor doet.
helaas geeft u geen antwoordt op mijn vraag of ook de elektriciën het ook heeft gevoeld, zo ja dan had deze de installatie door moeten meten. u heeft toevallig geen (magnetische)waterontkalker op de waterleiding in gebruik, in dat geval moet u daar de oorzaak zoeken. deze zou mogelijk door de stroming een geringe inductiespanning kunnen opwekken.