Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 25-06-2020 10:53:30
Computers & Telefonie

Tv opname humax/hdd overzetten naar windows

Hdd recorders zoals van humax of philips, met ingebouwde harde schijf, slaan de opnames niet op in een gebruikelijk bestandssysteem zoals dat toegepast wordt bij windows (ntfs of fat) of linux (vaak ext3 of ext4). hoe dat precies gaat met een externe schijf via een usb poort weet ik niet precies.
je kunt een ingebouwde harde schijf wel uitbouwen en dan via een usb adapter of direct met een sata of pata kabel aansluiten, maar het zal blijken dat er niets op lijkt te staan en je kunt daarom ook niets kopieren.
je zult in dat geval dus een werkende humax via een ethernet lan kabel (utp) moeten aansluiten op je netwerk router, zie het document dat bravehenk al gevonden heeft.

bij de irhs-5300c gaat het om een externe harde schijf, aangesloten via usb. je kunt altijd proberen of de computer er iets op kan vinden. die kans is met een linux  computer het grootst. ik denk dat het om een ext3 bestandsysteem gaat, wat linux dus zonder meer aan kan. voor windows heb je dan een speciale driver nodig. zie ook: http://www.nldit.com/besturingssysteem/linux/201309/204106.html" target="_blank">http://www.nldit.com/besturingssysteem/linux/201309/204106.html