Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Chandravia
Chandravia - 02-07-2020 19:20:43
Huishouden & Energie

Ik ben het niet eens met de aeg garantie beoordeling

Een oven van 1,5 jaar oud, valt nog gewoon binnen de garantie.  dan moet je ermee terug naar de winkel waar je hem hebt gekocht. zij moeten dan regelen dat ie gerepareerd wordt.

is de oven al ouder en is er geen garantie meer op, dan kun je altijd nog bij onderdelenshops kijken of het onderdeel verkrijgbaar is. gewoon even googlen op artikelnummer (vindt je vaak in het boekje of bij gebrek daarvan vaak op de rand van de deur). aeg heeft ook een eigen onderdelenshop.  ik zag daar voor nog geen 8 euro zo'n kunststof haakje voor in de deur. die van ons heeft ook zo'n haakje (geen aeg) en lijkt er erg veel op.

let ook op dat er vaak maar 2 jaar garantie gegeven wordt op producten, maar volgens de wet heb je langer garantie als er van bepaalde producten verwacht mag worden dat ze langer meegaan. vaak moet je dan na die 2 jaar wel een bepaald percentage zelf dragen van de kosten van reparatie, maar in de beginjaren maar een klein deel. naarmate het product ouder wordt, moet je meer zelf betalen voor reparatie.

het belangrijkste is nu gewoon er mee naar de winkel gaan (of even bellen met de winkel) en een reparatie afdwingen binnen de gestelde voorwaarden binnen garantie. succes!