Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 07-07-2020 12:02:57
Vakantie & Reizen

Terugbetaling van nonrefundable groepshotelreservering, ipv een voucher.

Hallo carlt , 



ik wil mijn geld terug. wat nu?

wilt u uw geld terug, maar zegt het bedrijf dat dat nu niet kan? dan kunt u er in de tussentijd voor kiezen om toch een voucher te accepteren. zeg erbij dat u dit onder protest doet. het is dan later makkelijker om alsnog uw geld terug te vragen. gebruik onze voorbeeldbrief:





https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/kan-ik-van-de-overeenkomst-af/voorbeeldbrief-niet-eens-met-voorwaarden-corona" target="_blank">voorbeeldbrief - niet eens met voorwaarden corona-voucher of tegoedbon



hoeveel tijd moet ik het bedrijf geven om mij terug te betalen?


hebt u volgens de wet recht op geld terug? dan moet de termijn voor terugbetaling ’redelijk’ zijn. wat precies redelijk is verschilt per geval. vóór de coronacrisis werden vaak termijnen van 2 of 4 weken aangehouden. het kan zijn dat dat nu te kort is en dat een termijn van enkele maanden redelijk is.




er kunnen ook andere afwegingen meespelen. hebt u het geld hard nodig? dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een korte termijn. hebt u het geld niet meteen nodig? dan kunt u kiezen voor een langere termijn en het bedrijf wat meer tijd geven.




probeer er samen met de ondernemer uit te komen. lukt dat niet? https://www.consuwijzer.nl/uw-recht-halen" target="_blank">kijk of u uw recht kunt halen via een geschillencommissie of de rechter. 

voor verdere informatie , klik op de rode regel .

https://www.consuwijzer.nl/coronacrisis/alles-over-vouchers-tegoedbonnen-en-compensaties" target="_blank">https://www.consuwijzer.nl/coronacrisis/alles-over-vouchers-tegoedbonnen-en-compensaties