Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Re
RemyL - 08-07-2020 11:41:13
Computers & Telefonie

Procedure datingsite whatschat

Zoals de naam al suggereert gaat het hier om een zogenaamde chatsite en geen datingsite. ik had nog nooit van deze site gehoord, maar er blijkt een oostenrijks bedrijf achter schuil te gaan (intercon media gmbh & co. kg uit wenen). om te beginnen raad ik aan om je te beperken tot websites die in nederland gevestigd zijn. in nederland heeft de acm al flink opgetreden tegen chatsites die zich voordeden als datingsite (https://www.acm.nl/nl/publicaties/ruim-negen-miljoen-compensatie-voor-gebruikers-van-nepdatingsites" target="_blank">https://www.acm.nl/nl/publicaties/ruim-negen-miljoen-compensatie-voor-gebruikers-van-nepdatingsites).

zeggen dat alle datingsites nep zijn is te kort door de bocht. er zijn vooral veel chatsites actief, zoals whatschat, die zich voordoen als een datingsite, maar dit niet zijn. meestal werken er chat-operatoren bij dit soort sites. die worden betaald per bericht en beantwoorden berichtjes die binnenkomen op persona's (nepprofielen). zo kun je een berichtje sturen naar ene samantha (19) uit barendrecht, en in werkelijkheid in een spannend gesprek belanden met gerard (51) uit paramaribo, die op dat moment de rol van samantha speelt. je betaal hier voor chats en je kunt deze mensen nooit ontmoeten. ze bestaan meestal niet eens.

nep-profielen komen ook voor op serieuze datingsites. er zijn allerlei soorten oplichters die infiltreren binnen datingsites. gebruik een betrouwbare datingsite, bij voorkeur met een thuiswinkel.org keurmerk en blijf op je hoede. hier een artikel met tips die helpen bij het ontmaskeren van fake-profielen: https://www.dating-ervaringen.nl/blog/hoe-herken-je-nepprofielen/" target="_blank">https://www.dating-ervaringen.nl/blog/hoe-herken-je-nepprofielen/