Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 09-07-2020 21:57:38
Elektronica & TV

Tv garantie bijgekocht mediamarkt- actua

U heeft niets met de fabrieksgarantie te maken. u heeft alleen te maken met de garantie die de levetancier geeft. meestal 1 jaar en eventueel bijgekochte garantie. meestal is dit een verlengde garantie op die van de leverancier.
hoe het precies zit is afhankelijk van de voorwaarden van de verzekeraar die de verlengde garantie ondersteund. het lijkt erop dat u een garantie van 3 jaar hebt gekocht die in de plaats trad van de garantie van de leverancier.
kijk in de voorwaarden waar u nog recht op zou kunnen hebben. wettelijk is niets geregeld met betrekking tot verlengde garanties dus de verschillende regelingen kunnen verschillen.
ik denk dat u feitelijk een garantie van 1 jaar van de leverancier hebt gehad en dat deze via actua met twee jaar is verlengd tot in totaal 3 jaar.
wel zou u mogelijk nog recht kunnen hebben op de zogenaamde "wettelijke" garantie. die gaat uit van het feit dat een product een redelijke termijn normaal moet functioneren. tweemaal een defect scherm in 4 jaar lijkt niet normaal. een en ander is wel afhankelijk wat u voor het product hebt betaald.
een beroep op deze wettelijke regel kan wel complex worden als de andere partij aansprakelijkheid afwijst. het wordt dan procederen.