Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

audb
audb - 13-07-2020 11:46:11
Voeding & Gezondheid

Is het wetenschappelijk bewezen dat een uv desinfectie lamp werkt ?

100% wetenschappelijk bewezen dat uv-c dood virusen en bacteriën maar ook veroorzaakt uv-c huidkanker en bij langere blootstelling zelfs gewone kanker en u kan er blind van worden.


en ik zie dat er geen bescherming is dus is het mogelijk dat dit een uv-a of b lamp is die ook gebruikt wordt om vals geld te zoeken.


mocht het wel om uv-c gaan dan is het te hopen dat er een afstands bediening er bij zit zodat u de gordijnen dicht kan doen en dan pas kan aanzetten.


de 10 seconden die op de verpakking staat is namelijk de tijd die het nodig heeft om de boel te ontsmetten maar 36 watt is wel te weinig voor grote opervlakten.


de opmerking dat het niet in ziekenhuizen gebruikt wordt is makkelijk te be-andwoorden.


zoals ik al heb aangegeven is het noodzakelijk om de boel echt donker te maken en ook zou de lamp in een ziekkenhuis of verpleeg huis vanaf boven moeten stralen en dan ook nog eens met een aanzienelijke wattage en ook nog eens voor langere tijd.


maar als u bang bent voor corona dan is het beter om goed te luchten en handen wassen.


bij supermarkten zie ik ook vaak dat mensen wel de kar ontsmetten maar daarna droog maken met een papierendoek.


beter is om juist dit laatste niet te doen, de alcohol die achterblijft zorgt er juist voor dat ook uw handen worden ontsmet.


natuurlijk is het niet de bedoeling dat er heel veel alcohol gebruikt gaat worden een kleine hoeveelheid is al voldoende.


en na het leeg halen van de kar kan u evt ook nog even een beetje gebruiken om uw handen te doen of gewoon thuis even de handen te wassen met zeep.