Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 15-07-2020 14:35:04
Geldzaken & Recht

Tnt claim

Een lang verhaal, maar toch: om te beginnen: heeft u of uw buurvrouw de bezorger gevraagd de staat van het pakket te controleren? dat is me niet duidelijk, hoewel ik zou denken de buurvrouw want u was er niet zegt u. dat is niet correct: u bent de ontvanger, u had de staat moeten controleren. als tnt het pakket bij uw buren aflevert dan is het
niet bij u afgeleverd. dan had u bij thuiskomst kunnen controleren.

dan een lang verhaal, maaaar, tnt geeft in hun reactie: "de claim wordt niet gehonoreerd omdat de scooter alleen in folie verpakt zou zijn en dus niet conform hun regelementen"

mmh, maar dan is het toch de afzender die het produkt ondeugdelijk verpakt heeft?

het is de verzender die tnt de opdracht heeft gegeven het pakket af te leveren, dus de verzender is verantwoordelijk voor de verpakking daarvan en dat het produkt deugdelijk bij u wordt afgeleverd. u moet de verzender aansprakelijk stellen en die moet op zijn beurt de zaak met tnt regelen.
overigens, wat u fraude noemt is geen fraude maar valsheid in geschrifte. de chauffeur kan ook de staat van het pakket niet beoordelen want als het er al zo uitzag toen het werd in geladen dan is de staat niet veranderd en de chauffeur kan niet weten in welke staat u het pakket verwacht. dit is niet relevant voor hem: hij levert af wat hij heeft meegenomen.
alleen de verzender kan iets over de staat vertellen waarin hij deze heeft verzonden.

u moet bij de verzender verhaal halen, desnoods een rechter in de hand nemen.

vwb de valsheid in geschrifte: u moet kunnen aantonen dat de bezorger heeft getekend, en dat wordt lastig als u niet thuis was op moment van bezorging.